Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Загарбники ТВі вирішили прикритися податковою перевіркою

Субота, 18 травня 2013, 15:33

Директор ТОВ "Інтерпрофіт" Олег Радченко заявляє про "продовження тиску на  телеканал ТВі з метою припинення його діяльності". Проте його підприємство не має жодного стосунку до  телеканалу.

"17 травня ми отримали акт перевірки Голосіївської районної податкової інспекції, в якому передбачається штраф ТОВ "Інтерпрофіт" у розмірі понад півмільйона гривень", - цитує Радченко  сайт"ТВі".

За його словами, цей штраф є "безпідставним", і протягом найближчих 5 днів представники телеканалу передадуть свої обґрунтовані зауваження до податкової інспекції.

"Є всі підстави вважати – у такий спосіб влада намагається довести до банкрутства продакшн-компанію, яка виготовляє більшість телепрограм для телеканалу ТВi, аби припинити діяльність незалежного телеканалу та його журналістів", - зазначив Радченко.

Тим часом податкова в своєму коментарі повідомила, что "згідно з даними ДПІ у Голосіївському районі м. Києва, ТОВ "Інтерпрофіт" і телеканал "TВІ" не є пов’язаними юридичними особами".

"Головне управління Міндоходів у м. Києві наголошує, що жодних претензій до телеканалу "TВІ" не має", йдеться у повідомленні.  

23 квітня 2013 року відбулося силове захоплення телеканалу ТВі, якому передувала підробка документів про зміну власника телеканалу Кагаловського та звільнення з посади директора каналу Наталії Катеринчук.

 Високий суд Англії за позовом Костянтина Кагаловського заборонив компанії Balmore Invest Limited будь-які дії, що "можуть призвести до втрати прямого та постійного контролю над акціями" телеканалу. В свою чергу Олександр Альтман, який представився колективу телеканала як новий інвестор, заявляє, що заяви про рішення суду не відповідають дійсності.

Власником ТВі є ТОВ "Медіа Інфо", 99% статутного капіталу якого до останнього часу належало іноземній компанії "Вілкокс Венчерз ЛТД" (Wilcox Ventures LTD).

Внаслідок махінації частка зазначеної компанії-нерезидента була зменшена до 5%, а контроль над телеканалом ТВі перейшов до компанії Balmore Invest Limited.

Разом з тим голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк закликав депутата своєї фракції Миколу Княжицького вийти з корпоративного конфлікту навколо телеканалу ТВі. Той запевнив Яценюка, що виходить із конфлікту до остаточного його вирішення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування