"Удар" хоче звільнити всіх з Центрвибочкому

П'ятниця, 24 травня 2013, 18:38

Фракція "Удар" вимагає дострокового припинення повноважень чинного складу Центральної виборчої комісії.

Про це заявив депутат від фракції Валерій Карпунцов після закінченню робочої групи по узгодженню проекту закону щодо проведення виборів в 5 проблемних округах. 

"Треба поставити питання політичної відповідальності ЦВК за ситуацію, що склалася навколо виборів у цих проблемних округах. А також питання дострокового припинення цього складу Центральної виборчої комісії і внесення на розгляд парламенту президентом нового складу комісії, як того вимагає закон", - заявив він, цитує прес-служба політсили.

"І щоби в цьому складі комісії були присутні представники всіх парламентських фракцій", - наголосив Карпунцов, додавши, що партія "Удар", яка має фракцію у Верховній Раді, на сьогодні не має свого представника в ЦВК, хоча це передбачено законом.

Депутат наголосив, що потрібно усунути всі недоліки старого закону про вибори, "які дали можливість окружним комісіям  фальсифікувати результати виборів, – починаючи від принципу формування комісій і закінчуючи відповідальністю".

"Якщо проводити вибори у всіх 5 округах за старим законом, як це пропонує влада, це будуть ті самі маніпуляції і неможливість встановити результати виборів, що ми вже бачили", - підкреслив Карпунцов. 

Як відомо, ЦВК відмовилась встановлювати результати виборів у 5 округах через масові порушення, а результати в округах Павла Балоги та Олександра Домбровського були скасовані судом.

В опозиції вже заявили, що на 5 округах висуватимуть своїх "переможців".

На 94 окрузі – це Віктор Романюк, на 132 – Аркадій Корнацький, на 197 – Леонід Даценко, на 196 – Микола Булатецький, на 223 – Юрій Левченко.

Партія регіонів заявила, що її кандидати на довиборах на 8 мажоритарних округах будуть самовисуваняями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування