Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров нагадав, що Євросоюз теж "повних прав" не обіцяє

Четвер, 30 травня 2013, 13:30

Повноправне членство України в Євросоюзі не обговорюється, а статусом спостерігача в Митному союзі Україна обмежуватися не збирається.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров в інтерв'ю білоруському агентству теленовин Белтелерадіокомпанія.

Як відомо, у середу президент Віктор Янукович повідомив, що меморандум про отримання Україною статусу спостерігача в Митному союзі буде підписаний 31 травня в Білорусі. А в Росії заявили, що у України з'явиться можливість брати участь у всіх форматах роботи МС, але статус спостерігача може виникнути тільки з 1 січня 2015 року.

"Ніхто не говорить про членство України в Євросоюзі. Дистанція від асоційованого члена до члена - величезна", - зазначив він.

"Наприклад, Туреччина приблизно 50 років тому отримала статус асоційованого члена і, на мій погляд, зараз вже керівництву Туреччини цей процес набрид, і навіть іноді вони заявляють про те, що, може бути, вони і не будуть активно форсувати цей процес. Туреччина окремо розвивається, має свої цілком конкретні інтереси, уклала з Євросоюзом угоду про вільну торгівлю і так далі", - сказав Азаров

При цьому він зазначив, що йому важко уявити, "яким чином Угода про асоціацію з Євросоюзом може перешкодити розвитку наших відносин у рамках Співдружності Незалежних Держав".

Говорячи про Меморандум про участь України в роботі Митного союзу, Азаров зазначив, що "ми не збираємося тільки обмежуватися, скажімо, статусом спостерігача".

"Вже зараз при уряді України створено групу достатньо компетентних фахівців, які вивчають можливості приєднання України до цілого ряду угод, які створюють правове поле Митного союзу, і вони в наслідок створять правове поле Єдиного економічного простору", - заявив український прем'єр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування