Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для відновлення Вуглегірської ТЕС необхідно більше 100 мільйонів

Вівторок, 4 червня 2013, 20:15

Для відновлення постраждалої внаслідок пожежі Вуглегірської ТЕС необхідно понад 100 мільйонів гривень.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

"Це менше, ніж планувалося раніше, оскільки основні агрегати станції виявилися неушкодженими", - зазначив він після технічної наради з питання відновлення роботи станції, яка відбулася у Світлодарську Донецької області.

За словами міністра, остаточний кошторис відновних робіт буде визначено вже до кінця цього місяця.

Фінансування відновних робіт на Вуглегірській ТЕС здійснюватиметься за рахунок коштів ПАТ "Центренерго", що є основним власником станції, та коштів державної підтримки.

Міністр також зазначив, що 90% устаткування, яке буде закуплено у рамках відновлення електростанції, вироблено українськими підприємствами.

Ставицький спрогнозував, що перший і четвертий енергоблоки Вуглегірської ТЕС буде запущено не пізніше за 1 грудня поточного року.

Під час наради було також обговорено питання відновлення роботи системи теплопостачання Світлодарська.

За словами міністра, вже найближчим часом уряд виділить 57,5 млн грн, необхідних для будівництва котельної в місті енергетиків. Ця котельна забезпечуватиме теплом жителів міста протягом опалювального сезону 2013-2014 років.

Після повного введення в експлуатацію Вуглегірської ТЕС у 2014 році система теплопостачання міста працюватиме за колишньою схемою з використанням потужностей електростанції. Нову ж котельну використовуватимуть як резервну.

Як повідомлялося, пожежа на Вуглегірській ТЕС розпочалася із займання вугільного пилу в перетиральному обладнанні другого блока станції вдень 29 березня, потім вогонь поширився на дах будівлі енергоблоку, трансформатори, інше обладнання.

Унаслідок пожежі були зруйновані чотири енергоблоки, загинула одна людина, п'ятеро постраждали. Попередня причина пожежі - порушення герметичності системи подачі вугільного пилу та його займання.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування