КПУ завалила ЦВК підписами фантомів, померлих і неповнолітніх - міністр

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 13:06

Комуністи внесли до Центральної виборчої комісії частково неправдиві дані про підписи українців щодо проведення референдуму за Митний союз.

Про це заявила міністр юстиції Олена Лукаш на євроінтеграційному круглому столі в парламенті.

"Мова не йде про мільйони громадян, які хочуть референдуму. Я вперше зацитую ці цифри, я хочу, щоб ви розуміли про які "мільйони" громадян, каже Комуністична партія, вносячи документи в Центральну виборчу комісію", - зазначила вона.

"З декількох тисяч документів, які були туди внесені з підписами, після їх перевірки, виявилося, що 843 людини у реєстрі виборців немає взагалі. 1677 даних збіглися з даними реєстру частково, з них були 4 померлих. 40 людей, які підписалися за референдум, не досягнули 18 років. 12 осіб у віці більше 100 років", - уточнила міністр.

"Найдивовижніше, що там було 188 близнюків", - додала Лукаш.

"Тому хочу сказати: те, що знаходиться в ЦВК і подається від імені Компартії, є на молодіжному сленгу "спамом" і не відповідає реальним намірам громадян України здійснити свою волю", - підсумувала вона.

2 жовтня Окружний адмінсуд знову заборонив ЦВК направляти свого представника на збори, які заплановані на 6 і 9 жовтня. Раніше суд вже забороняв проводити такі збори 8 і 29 вересня.

Центрвиборчком двічі відмовився зареєструвати ініціативну групу з проведення референдуму про вступ України до Митного союзу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування