Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович має взяти на себе відповідальність за звільнення Тимошенко - Тягнибок

Неділя, 20 жовтня 2013, 21:36

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має бути звільнена шляхом помилування, яке має підписати президент Віктор Янукович.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

На питання про долю ув'язненої  Тимошенко Тягнибок зазначив: "Має бути помилування, яке має підписати президент".

"Ситуація з підписанням угоди про асоціацію безпосередньо залежить від того, чи буде звільнена Тимошенко… При теперішній ситуації це може вирішити безпосередньо президент. Він має взяти на себе відповідальність і ухвалити певне рішення. А не скидати цю проблему на парламент", - зазначив Тягнибок.

За його словами, "якийсь законопроект про звільнення Тимошенко в парламенті ми ще не бачили".

"Покажуть (регіонали) законопроект (про лікування засуджених за кордоном) – ми його вивчимо, проконсультуємось з нашими партнерами по опозиції, а потім будемо ухвалювати рішення – підтримувати у парламенті чи ні", - зазначив Тягнибок.

На  завершуюче запитання – чи підписав би він "газові угоди" з Росією, якби був на місці Юлії Тимошенко у 2009 році - Тягнибок відповів однозначно і повністю  - "Ні".

"Однозначно – ні", - перепитав ведучий.  "Ні", - підтвердив Тягнибок.

Перед тим, ставлячи запитання лідеру націоналістів – про те, що робить "Свобода", аби захистити українських мігрантів за кордоном, як саме їх захищає, ставленя "Свободи" до звільнення екс-прем'єра та у якому статусі вона має залишити Україну – ведучий майже одразу починав перебивати Тягнибока, не дозволяючи йому завершити.

Так сталося, і коли лідер "Свободи" згадав вголос у своїй відповіді "злочинний режим", "бандитська влада", "кримінально-олігархічний клан", "політичні репресії", і т.і.  При цьому ведучий весь час вимагав від політика "конкретики" та "стислості" у відповідях.

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити закон щодо можливості лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном і пообіцяв підписати цей документ.

У свою чергу опозиція заявляє, що президент може прийняти  рішення без прийняття такого закону.

Позафракційний депутат Сергій Міщенко заявив, що ще в липні зареєстрував такий законопроект  про лікування Тимошенко.

Окрім того в парламенті був зареєстрований аналогічний закон від "регіонала" Миколи Рудьковського, який пізніше зник з сайту ВР. Сам Рудьковський написав заяву про вихід з парламентської фракції ПР.

Його колега регіонал Володимир Олійник пояснив це тим, що Рудьковський був обраний головою Соціалістичної партії України, а зникнення закону з реєстрації, можливо, пов’язане з порушенням регламенту ВР.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування