Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міщенко зареєстрував у Раді зміни до свого закону про лікування засуджених

Понеділок, 21 жовтня 2013, 22:25

Позафракційний депутат Сергій Міщенко зареєстрував зміни до свого законопроекту про дозвіл лікування ув’язнених за кордоном.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

"Після багатогодинних суперечок і перепирань з керівництвом Верховної Ради, я зареєстрував зміни та доповнення до мого законопроекту про дозвіл лікування ув’язнених за кордоном", - повідомив Міщенко.

Суть змін, за його словами, полягає в тому, що після ухвалення законопроекту, "Юлія Тимошенко, як вільна людина зможе покинути пенітенціарний заклад і поїхати до Німеччини на лікування".

"За основу свого законопроекту я взяв положення, які діють в законодавстві країн Євросоюзу. І не тільки Тимошенко, а всі ув’язнені, які цього потребують з рішенням суду зможуть отримати медичну допомогу за кордоном", - заявив депутат.

"Зараз Верховна Рада повинна проявити політичну волю, проголосувати за мій законопроект у першому читанні. А вже до остаточного його прийняття доповнити його нормами, які влаштують усі фракції Верховної Ради", - додав він.

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити закон щодо можливості лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном і пообіцяв підписати цей документ.

У свою чергу опозиція заявляє, що президент може прийняти  рішення без прийняття такого закону.

Позафракційний депутат Сергій Міщенко заявив, що ще в липні зареєстрував такий законопроект  про лікування Тимошенко.

Окрім того в парламенті був зареєстрований аналогічний закон від "регіонала" Миколи Рудьковського, який пізніше зник з сайту ВР. Сам Рудьковський написав заяву про вихід з парламентської фракції ПР.

Його колега регіонал Володимир Олійник пояснив це тим, що Рудьковський був обраний головою Соціалістичної партії України, а зникнення закону з реєстрації, можливо, пов’язане з порушенням регламенту ВР.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування