Канікули у кайданах для Тимошенко не є виконанням умов ЄС - Власенко

Середа, 23 жовтня 2013, 14:46

Лібералізація законодавства щодо можливості лікування засуджених за кордоном не може вважатись виконанням вимог Євросоюзу про звільнення Юлії Тимошенко.

Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко в інтерв'ю українській редакції "Німецької хвилі".

Він переконаний, що зареєстровані у Верховній Раді законопроекти можуть бути підтримані партією "Батьківщина", але не як виконання умов ЄС.

"Якщо ми говоримо про виконання критеріїв Європейського Союзу, то цей та подібні законопроекти до цього не мають жодного відношення", - переконаний Власенко.

Захисник екс-прем'єра нагадав, що Янукович уже багато разів проголошував різні варіанти звільнення Тимошенко, але складається враження, що він не хоче вирішувати цю проблему.

"Обіцяв закон про декриміналізацію, потім обіцяв прозорий процес апеляції, потім обіцяв помилувати після остаточного рішення Вищого спецсуду, потім запропонував дочекатися рішення Євросуду, тепер каже давайте ухвалимо закон про канікули у кайданах", - нагадав Власенко.

Він переконує, що зараз усе залежить від президента і його волі.

"І не треба нам розказувати казочки, що немає юридичних чи політичних передумов. Акт помилування не потребує жодних передумов. Це акт милосердя з боку президента, який не обмежений нічим", - вважає Власенко. 

Як відомо, місія Європарламенту у складі екс-президентів Кокса і Кваснєвського подала Януковичу прохання про помилування Юлії Тимошенко.

Сама екс-прем'єрка погодилась на пропозицію про часткове помилування і лікування в Німеччині.

Янукович заявив, що готовий підписати закон, який дозволить лікуватися Тимошенко за кордоном, але не висловив своєї позиції щодо можливого її помилування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування