Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розпорядники Держреєстру: лише Лукаш може припинити тиск на людей

Четвер, 3 жовтня 2013, 14:26

Співробітників підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції, які підписали звернення, гендиректор Богданов викликає до себе на розмову, вони збираються йти до міністра.

Про це "Українській правді" повідомив  заступник гендиректора Вадим Хоруженко.

"Людей, які підписали колективне звернення, гендиректор по одному викликає до себе. Люди виходять в сльозах", - повідомив він.

"Мені також подзвонив директор як тільки побачив статтю на "Українській правді" і сказав, що я можу приїхати написати заяву, що він мене звільнить за своєї ініціативи і знайде для цього підстави", - зазначив він.

"Люди збираються їхати безпосередньо до міністра і говорити про це з міністром, бо витримати такий тиск, вони звичайно не можуть", - додав Хоруженко.

Він упевнений, що лише міністр Олена Лукаш може "припинити цей тиск на людей".

"Ми вважаємо, що та людина, яка сьогодні є гендиректором, підпорядкована тільки міністру. І тільки  міністр цій людині може вказати на те, що з людьми треба поводитись по-людськи", - зазначив він.

Коментуючи слова Лукаш про те, що поява заяви могла бути пов'язана з тим, що на підприємстві вже два місяці здійснюється аудит фінансової діяльності, Хоруженко сказав:

"Цей аудит тривав півтора місяці і тричі продовжувався на доручення міністра. Тому що не могли перевіряючи накопати інформацію, яку можна було б використати проти діючого керівництва на той момент".

"Самі перевіряючі мені особисто казали, що на жаль, їх змушують писати на біле, що воно чорне. Підприємству навіть не дали можливості подати заперечення проти цього. Заперечення, які підписав колишній гендиректор, нинішнім гендиректором – Богдановим - були відкликані", - сказав він.

Крім того, Хоруженко заявив, що нинішнє керівництво використовує контрафактну версію програмного забезпечення.

"Реєстри – на скільки мені пояснили технарі, вони взяли те ж саме програмне забезпечення, яке було у нас, щось з ним зробили самостійно власними силами і запустили якусь зламану контрафактну версію", - сказав він.

"Спеціалісти, які супроводжували 15 років це програмне забезпечення, зняли з себе відповідальність і сказали, що після того, як туди втрутилися сторонні люди, вони не можуть відповідати за те, що сьогодні відбувається з цією інформацією, чи постраждала вона, чи ні. Це невідомо", - наголосив Хоруженко.

Як відомо, 2 жовтня за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем комп'ютерних мереж Міністерства юстиції України було відкрито кримінальне провадження.

Колектив Держінформюсту у четвер оприлюднив заяву про рейдерське захоплення підприємства "Інформаційний центр" Мін'юсту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування