Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проблема Тимошенко - лише елемент проблеми виборчого правосуддя - посол

Четвер, 3 жовтня 2013, 14:54

Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт заявив, що для багатьох урядів в ЄС, проблема екс-прем'єра Юлії Тимошенко - це лише один елемент більш загальної проблеми - виборчого правосуддя.

Про це він заявив "Новинам Донбасу", відповідаючи на запитання, наскільки "справа Тимошенко" впливає на процес євроінтеграції України.

"Для багатьох урядів в Європейському Союзі справа Тимошенко є важливою проблемою. Для багатьох урядів в ЄС, в тому числі для уряду Великобританії, проблема Тимошенко - це лише один елемент більш загальної проблеми - виборчого правосуддя, яке впливає на життя багатьох людей в Україні", - заявив він.

"Є ще проблема незалежної судової системи. Коли міністри Євросоюзу вирішуватимуть питання про асоціацію з Україною, незалежність судів буде важливим питанням для них. У них є впевненість, що для реформування прокуратури, для забезпечення незалежності суддів необхідне створення нового законодавства. Але інше питання - це застосування нових законів", - продовжив посол.

"Коли міністри ЄС будуть вирішувати питання про підписання угоди, вони не зможуть оцінити - наскільки ефективні нові закони в Україні, бо це питання майбутнього. Але важливе питання - наскільки ці міністри можуть бути впевнені, що є новий закон про функціонування прокуратури. Наскільки ми впевнені, що це дійсно в майбутньому буде функціонувати чи це лише зміна зовнішнього вигляду, а методи дії цих органів залишаться такими ж ?!" - заявив Сміт.

"Зараз ніхто не зможе оцінювати - це питання довіри та впевненості. У цьому контексті для багатьох урядів ЄС питання Тимошенко - це символічне питання", - додав він.

Крім того, посол Великобританії підкреслив, що факт неприйняття Верховною Радою законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні" не повинен бути бар'єром у забезпеченні гарантій відсутності дискримінації - за статтю, кольором шкіри, сексуальною орієнтацією.


"У багатьох країнах раніше була необхідність заохочувати серед населення більш толерантні та прогресивні підходи до даного питання. Нас турбує, що рішення даної проблеми не виглядає позитивно", - підкреслив Сміт.

"Вільне пересування людей всередині Європи - це дуже важливо і це поліпшить наше взаєморозуміння. Бажано зробити кроки вперед у дискусіях про візовий режим. Але я жалкую і я боюся, що ці бар'єри навколо згаданого законопроекту можуть стати перешкодою в дискусіях про лібералізацію візового режиму", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування