Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За знищення "Чумацької хати" завели кримінальну справу

Вівторок, 5 листопада 2013, 11:33

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного демонтажу "хати чумака" службовими особами Мінкультури та національного заповідника.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Черкаської області.

Повідомляється, що на виконання доручення президента та генпрокурора прокуратура Черкащини провела перевірку обставин демонтажу "хати чумака" в селі Моринці Звенигородського району.

"Встановлено, що внаслідок зловживання службовим становищем службовими особами міністерства культури та Національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка" знищено об’єкт культурної спадщини "Чумацьку хату" 1816 року", - йдеться в повідомленні.

За результатом перевірки прокуратура області розпочала кримінальне провадження, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 298 (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини), частиною 2 статті 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Наразі триває досудове розслідування.

Як відомо, у селі Моринці на Черкащині, де народився Тарас Шевченко, знищено 200-літню автентичну хату заможного чумака, що була об’єктом Національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка".

У Мінкульті заявили, що хата буде відновлена.

Міністр культури Леонід Новохатько уже звільнив гендиректора Національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка" Олександра Комаренка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...