Вибори на окрузі у Первомайську вже почалися: "тітушки" окупували ОВК

Субота, 14 грудня 2013, 22:09

На території окружної виборчої комісії №132 у Первомайську невідомі заблокували трьох народних депутатів від опозиції.

Про це Українській правді повідомив нардеп Олег Медуниця.

За його словами, він разом з колегами Ігорем Бриченко та Михайлом Апостолом отримали інформацію про те, що в готелі "Генеральская дача" в 300 метрах від ОВК знаходиться близько 100 осіб "характерної зовнішності і спортивної статури", які планують влаштовувати провокації на виборах  15 грудня.

"Ми приїхали перевірити цю інформацію. Готель та ОВК знаходяться на огородженій території колишньої військової частини. Ми заїхали всередину і виявили, що виїхати вже не можемо - вони заблокували наш транспорт. Ми не знаємо, з якою метою", - додав Медуниця.

За його словами, близько 20 осіб перебувають поруч з ним, не представляються. Депутати подзвонили в міліцію, говорили з Іваном Примаком (відомий тим, що після спроби рейдерського захоплення агрофірми Аркадія Корнацького у Чаусово-2 під Первомайському йому присвоїли звання полковника), який пообіцяв відправити на місце події опергрупу.

Пізніше на місце подій прибули нардепи від Партії регіонів Микола Жук, Артем Іллюк та Юрій Гержов. Опозиціонерів випустили, проте пройти на територію готелю їм не дозволили: "регіонали" заявили, що це - територія їх "громадської приймальні".

Раніше 14 грудня спостерігачі від ГО "ОПОРА" повідомили про те, що поруч з будівлею ОВК було близько 100 людей, які приїхали на 4 великих автобусах і 2 мікроавтобусах (держномери ВЕ6516АА, ВЕ2330АА, ВЕ6514АА, ВЕ7357АА, ВЕ8243АА, ВЕ6951АА), передають "НикВести".

За даними спостерігачів, на автобусах не було жодних відміток про приналежність до якогось підприємства, лише таблички "На замовлення" або "Нерегулярні перевезення".

Усі фото - nikvesti.com
Усі фото - nikvesti.com
 

За повідомленням членів ОВК, люди на цих автобусах стали прибувати ще 13 грудня.

"Увечері їх було десь осіб 20. Переважно - молоді люди, у спортивних костюмах, дуже бадьорі, від деяких дуже сильно тхне алкоголем. Зустрічаються серед них і чоловіки 30-40 років", - зазначають в ОПОРІ.

На питання про причини їх знаходження у ОВК вони відповідають: "Ми противники будь-яких партій", "Ми бажаємо чесних виборів". За додатковою інформацією вони відсилають до керівника групи Юрію Гержової - екс-мер Вознесенська, який переміг у жовтні 2012 року на 131 окрузі.

Пізніше стало відомо, що під стінами ОВК проводиться мітинг від імені громадської організації "За чесні вибори", організований Партією регіонів, екс- депутатом Миколаївської облради V скликання від ПР Анатолієм Семенковим та співробітником прес-служби виборчого штабу Миколи Круглова Федором Левченко.

"Про це свідчить копія повідомлення про проведення мирних зборів біля 132 ОВК на ім'я мера Первомайська Людмили Дромашко за підписом голови Миколаївської облорганізації "За чесні вибори" Анатолія Семенкова", - зазначає видання.

 
 

Згідно з повідомленням, метою даної акції є забезпечення громадського контролю над законним проведенням виборчої кампанії.

За даними видання, станом на вечір 14 грудня пройти на територію окружкому складно.

На участь в акції Партії регіонів заявлено 1000 осіб, триватиме вона з 9:00 13 грудня за 24:00 22 грудня.

На місці, незважаючи на велику кількість людей і автомобілів, немає ані правоохоронців, ані співробітників Державтоінспекції.

На території стадіону позаду приміщення окружкому активісти встановили військовий намет, куди звезли дрова і техніку. Там постійно грала музика, а до намету провели електрику та організували "польову кухню".

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування