У ЄС назвали історичним моментом звільнення Тимошенко

Субота, 22 лютого 2014, 19:34

Європейський союз вітає звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко і віддає належне українським демонстрантам.

Про це заявили президент Європейського парламенту Мартін Шульц і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

Останній у своєму мікроблозі в Twitter написав: "Вітаю звільнення Тимошенко. Незалежна система правосуддя необхідна для демократичної України", повідомляють Українські новини .

А глава Європарламенту Мартін Шульц назвав історичним моментом для України та Європи звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко , пише Інтерфакс- Україна .

"Від імені Європейського парламенту я гаряче вітаю повідомлення про звільнення Юлії Тимошенко з в'язниці. Це - історичний момент для України та Європи. Мої думки з Юлією, її сім'єю і соратниками", - йдеться в заяві Шульца, розповсюдженій в суботу в Брюсселі.

При цьому президент ЄП зазначив, що ситуація в Україні дуже швидко змінюється.

"Оголошення президентських виборів на 25 травня особливо вітається і є важливим. Зміни йдуть в Україну. Я віддаю належне мирним демонстрантам і закликаю всіх зберігати спокій", - додав він.

Крім того, Шульц "віддав належне колишньому президенту Європейського парламенту Пету Коксу і колишньому президенту Польщі Олександру Кваснєвському за їх самовідданість в наданні допомоги в підготовці підстав для її звільнення".

Крім того, звільнення Тимошенко вітають у Європейській народній партії, йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Після майже трьох років несправедливого і політично мотивованого ув’язнення режимом (Президента Віктора) Януковича, Юлія Тимошенко нарешті вільна. Від імені всієї політичної сім'ї Європейської народної партії, я висловлюю зараз наше велике полегшення і почуття захвату", - заявив президент ЄНП Жозеф Доль.

При цьому він зазначив, що Тимошенко слугувала постійним джерелом гордості і натхнення для всіх членів ЄНП.

У суботу Тимошенко вийшла з лікарні "Укрзалізниці" в Харкові, вона прибула до Києва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News