Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія відмовилися приймати українців з Донбасу в Москві. Тепер – Магадан і Тюмень

П'ятниця, 8 серпня 2014, 12:05

Федеральна міграційна служба Росії більше не буде надавати статус тимчасового притулку громадянам України в Москві і інших центральних містах.

Про це повідомляє Комерсант.

Крім столиці квоти на приймання біженців закрили Московська область, Санкт-Петербург, Ростовська область, Чечня й Крим.

Біженців приймають у себе регіони, які граничать із Україною (наприклад, Ростовська область) і регіони Центральної Росії, так і Далекий Схід.

З 1 серпня в Камчатському краї введений режим надзвичайної ситуації — для того щоб задіяти матеріальні ресурси із крайового резерву для облаштованості в регіоні біженців з південно-сходу України.

На Камчатці готуються розмістити близько 800 біженців. Вони також їдуть на Чукотку, у Якутію, Магаданську й Тюменську області.

За словами джерела у ФМС, в основному звернення на одержання тимчасового притулку подавали громадяни України, які приїхали в РФ до початку бойових дій.

"У столичних відділеннях ФМС громадян України записують, щоб тільки віддати документи на одержання тимчасового притулку, на травень 2015 року",- заявила "Ъ" керівник комітету "Цивільне сприяння" Світлана Ганнушкіна.

У першу чергу ФМС шукає можливість переселити біженців у регіони Центрального федерального округу — громадян України, зокрема, прийнял влада Калузької області.

"Але є люди, які їдуть на віддалені території",- сказала Світлана Плешакова. Втім, у столичній ФМС підкреслюють, що за консультаціями із приводу оформлення притулку або тимчасового перебування в Москві зверталося куди більше громадян України, ніж в підсумку подали звернення.

Як правило, говорить Світлана Плешакова, у громадян України, які звертаються у ФМС, уже є на руках або дозвіл на роботу в Москві, або патент, що дає право працювати у фізичних осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...