Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС заявляє, що підписом під припиненням вогню "ДНР" і "ЛНР" не визнані

Вівторок, 9 вересня 2014, 16:16

Підписання протоколу в Мінську 5 вересня не означаэ легітимізації терористичних організацій ЛНР і ДНР.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Важливим політичним аспектом є те, що зазначені домовленості досягнуті на принципах поваги до суверенітету і територіальної цілісності України", - підкреслив він.

"У протоколі не згадуються так звані ЛНР і ДНР. Громадяни Захарченко і Булатецький підписали протокол без зазначення своїх позицій, тому факт підписання цього протоколу жодним чином не означає легітимізацію цих незаконних угруповань", - сказав він.

Перебийніс підкреслив, що Росія є стороною-підписантом досягнутих домовленостей.

"Що покладає на неї пряму відповідальність за дотримання мінських домовленостей", - підкреслив він. Перебийніс зазначив, що підписаний в Мінську протокол базується на положеннях мирного плану президента України Петра Порошенка і враховує ключові пріоритети України у врегулюванні кризи в Донбасі.

"Першочерговою метою досягнутих домовленостей є негайне припинення кровопролиття і створення умов для врегулювання ситуації в Донбасі. Нині розробляється дорожня карта, яка буде містити практичні кроки щодо виконання кожного пункту протоколу", - сказав він.

Перебийніс зазначив, що крім двостороннього припинення вогню і звільнення заручників як першочергових кроків, логіка подальшої реалізації домовленостей буде полягати в забезпеченні ефективного контролю над українсько-російським кордоном, виведенні регулярних російських військ, військової техніки та бойовиків з території України, а також зняття терористами перешкод для доступу гуманітарних вантажів на тимчасово підконтрольній їм території.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування