Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хакери оприлюднили секретні документи з "ДНР", Криму та Росії

Вівторок, 7 жовтня 2014, 01:30

Проукраїнські хакери заявили про злам Кримського осередку "ДНР", внаслідок чого в інтернет потрапила база документів та фотоматеріалів "ДНР", представників "Русского мира" в Криму, а також урядових органів РФ.

У базі, яку хакери виклали у вільний доступ, міститься багато документації щодо проектів "ДНР", секретні службові документи та депеші, скани документів українських громадян та багато іншого.

"Весь стаф прийшов з серваків "Русского Мира", "Русского Єдінства" і безпосередньо "ДНР", - стверджується в заяві хакерів.

Всю базу можна умовно поділити на три частини. У першій частині представлені документи та проекти Криму після анексії.

Уваги заслуговують зокрема документи, які стосуються нововведень в алкогольній промисловості півострова, серед яких урочисте запрошення Володимиру Путіну від заводу шампанських вин "Новий Світ".

 

У другій частині бази містяться документи так званої "ДНР", в яких можна знайти листи її лідерів в Москву з проханням про "допомогу" постраждалим від "геноциду російського населення" в Луганській та Донецькій областях, а також бази даних сепаратистів родом з Росії та, ймовірно, Чечні, які надійшли до моргів.

Крім того, в базі є документи про співпрацю "ДНР" з так званою Республікою Прикарпатська Русь.

 

Третя частина бази - скани паспортів українців з візами в Грецію та інші країни. Переважно, це громадяни з донецькою та луганською пропискою, проте є також паспорти киян та львів'ян. Крім того, в "зливі" містяться кілька сканів техпаспортів на автомобілі, зареєстровані в Україні.

 

У мережу потрапили також урядові документи з РФ, які, втім, не мають відношення до ситуації в Україні. Крім того, хакери опублікували фотографії оголеної дружини Міністра Енергетики РФ, Олександра Новака - Лариси Новак.

В архіві є і матеріали з українських органів влади, серед яких документи з МВС України з інформацією про кримінальні виробництва щодо депутатів Миримського та Сенченка, переліки перевірок бізнесів чинного президента України Петра Порошенка та інші.

Раніше хакери з групи "Анонімний інтернаціонал", які нещодавно виклали в мережу переписку російських військових, зламали електронну пошту депутата Держдуми РФ Роберта Шлегеля.

Судячи з листування, яке потрапило в мережу, депутат координував роботу "тролів" на українських та іноземних форумах, керував "вкидання" і всіляко сприяв сепаратистам.

AIN.UA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування