Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ вибачилося перед російським правозахисником і впускає його в Україну

Четвер, 6 листопада 2014, 16:35

СБУ дозволило в'їзд в Україну російському правозахиснику Віталію Пономарьову, СБУ вибачилось перед ним.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Правозахисник Віталій Пономарьов може в'їхати в Україну. В'їзд йому відкрито. Служба Безпеки власне займається зараз впорядкуванням списків з тим, щоб таких прикрих інцидентів не траплялося в майбутньому", - написав Лубкивский.

"Злочинна діяльність Якименка і Ко передбачала переслідування не лише представників української, але й російської опозиції. До них належав і Віталій Пономарьов, у якого я публічно прошу вибачення за цю прикру ситуацію", - додав він.

Він не виключив, що такі поодинокі випадки можуть мати місце і в майбутьому, адже у дворі СБУ були знищені (спалені в сейфах як у печах) сліди політично вмотивованих справ.

"Як я уже сказав на початку цього повідомлення, ми в СБУ уже почали роботу над впорядкуванням списків - поки всередині офісу, а вже завтра у взаємодії з МВС, МЗС і Держприкордонслужби", - сказав він.

він також звернувся до громадських активістів, як Євгенія Закревська, Олександра Дворецька, Антон Шеховцов та всіх, хто має інформацію про безпідставні заборони на в'їзд, допомогти у цій роботі.

"Така інформація буде оперативно перевірена, і, якщо потрібно, ситуація буде виправлена", - сказав він.

"Треба, до речі, перевірити, чи знято "флажок" з закордонного паспорта Наливайченка, який виставив свого часу Рєнат Кузьмін в рамках політичного переслідування теперішнього керівника СБУ", - пожартував Лубківський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування