Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З АП звільнили чиновника, який був призначений попри люстрацію

П'ятниця, 7 листопада 2014, 14:03

З адміністрації президента звільнили Олександра Закорецького після публікації про те, що він має підпадати під закон про люстрацію.

Про це повідомив прес-секретар президента Петра Порошенка Святослав Цеголко.

"Колеги, реагую на публікації. Заступник керівника Головного департаменту з питань діяльності правоохоронних органів та протидії корупції АП Олександр Закорецький справді підпадає під дію закону про люстрацію. І більше в Адміністрації Президента не працює", - повідомив він.

Раніше "Українська правда" писала, що вже після набуття чинності закону про люстрацю Закорецький був призначений заступник керівника Головного департаменту з питань діяльності правоохоронних органів та протидії корупції.

При цьому він підпадає під люстрацію, бо з листопада 2007 року по 21 березня 2011 року був на посаді першого заступника начальника Голуправління нагляду за додержанням законів щодо прав і свобод та захисту інтересів держави ГПУ. Це самостійний структурний підрозділ центрального органу (апарату) Генеральної прокуратури.

Згідно з законом про люстрацію, під його підпадають люди, які обіймали сукупно не менше одного року посаду (посади) у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року.

Водночас, жодних коментарів щодо призначення екс-чоловіка комуністки Оксани Калєтнік Дмитра Єлманова, який до призначення очолював компанії з будівництва, немає.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...