Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спікер ВР називає "провокаціями" акції протесту у Вінниці

Понеділок, 8 грудня 2014, 11:27

Спікер ВР Володимир Гройсман називає "провокаціями" акції протесту у Вінниці на вихідних.

Про це він заявив на погоджувальній раді  у понеділок.

"Звичайно із цим потрібно розбиратися, але я вважаю такі дії провокацією. Це все було спровоковано напевно для зовсім іншої мети."

На переконання Гройсмана, порушники законодавства в даному разі мають отримати належне покарання.

"Ми маємо ставитися з повагою до депутатів органів місцевого самоврядування, вони мають свої повноваження і права і Верховна Рада не має впливати на них".

Він також запропонував усіх фракцій виїхати на місце і розібратися в ситуації, поговоривши з громадськістю.

Як відомо, 7 грудня у Вінниці "Народне Віче" проголосувало за відставку губернатора Анатолія Олійника та проголосувало за нового, "народного губернатора" - голову вінницького осередку ВО "Свобода" Олексія Фурмана.

6 грудня під Вінницькою ОДА відбулися сутички за участі активістів, які вимагали відставки губернатора, та правоохоронців. 

Тілесні ушкодження різного ступеню та отруєння газом отримали 8 працівників міліції, які забезпечували охорону громадського порядку. Також за медичною допомогою звернулось 6 громадян, які не потребували госпіталізації.

За фактом сутичок слідчим управлінням міліції відкрито кримінальне провадження за статтями "хуліганство" та "погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу". 

У міліції пояснили, що не допускали активістів до приміщення облради через те, що "зала облради не могла вмістити усіх бажачих".

Після сутичок під ОДА активісти вимагали від начальника обласної міліції Ігоря Моренця подати у відставку через жорстоке побиття людей біля облради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...