Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент впевнений, що за потреби партнери дадуть Україні летальну зброю

Вівторок, 3 лютого 2015, 19:52

Президент Петро Порошенко не сумнівається, що у разі потреби рішення про постачання в Україну летальної зброї буде ухвалене всіма її партнерами.

Про це він сказав на брифінгу в Харкові у вівторок.

"У мене немає ані найменшого сумніву, що рішення про можливість постачання в Україну зброї буде прийнято і США, і іншими нашими партнерами, тому що ми маємо мати можливість себе захистити", - сказав президент.

Він наголосив, що Україна та її керівництво не порушували взятих на себе зобов'язань з виконання домовленостей про припинення вогню, на відміну від бойовиків.

"Завжди це (порушення зобов'язань) робила інша сторона. Саме тому що ефективнішими будуть наші дії, то надійнішим буде мир... Щоб добитися миру, ми маємо мати можливість себе захистити. Якщо ми будемо слабкими, це не допоможе нам досягти миру, а лише шкодитиме цьому", - наголосив Порошенко.

Він зазначив, що Україна вже отримує допомогу від країн-партнерів у вигляді систем нелетального озброєння і висловив упевненість, що обсяг цієї співпраці буде суттєво розширений.

Водночас, за словами Порошенка, в Україні є власні дешевші виробники летального озброєння.

"На сьогодні ми маємо власних ефективних виробників, які на порядок, не в рази, а на порядок дешевші й абсолютно не гірші за якістю. І єдине, чого нам на сьогодні бракує, це час, щоб розгорнути в Україні повномасштабне виробництво. Щоб підстрахуватися на цей час, ми маємо налагодити співпрацю з нашими іноземними партерами", - резюмував президент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...