Шокін звільнив Баганця і Щербину з Генпрокуратури

Вівторок, 31 березня 2015, 14:45

Олексія Баганця звільнено з посади заступника генпрокурора, а Ігоря Щербину - з посади начальника Головного слідчого управління ГПУ.

Їх звільнено за наказом генерального прокурора Віктора Шокіна, повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Також генпрокурор звільнив прокурора Тернопільської області Юрія Гулкевича.

25 березня стало відомо, що Шокін відсторонив свого заступника Олексія Баганця та деяких інших працівників ГПУ від виконання обов’язків на час службового розслідування.

За день до того тоді ще прокурор Києва Сергій Юлдашев повідомив що колишньому керівнику управління столичної прокуратури Віталію Баганцю – сину Олексія Баганця – нібито винесли підозру у тиску на працівників правоохоронних органів, однак сам Баганець спростовував цю інформацію.

Віталія Баганця звинувачують у причетності до незаконних схем організації грального бізнесу, сприянні нелегальній роботі гральних салонів та підпільних казино, а також у перешкоджанні розслідуванню за фактами ведення нелегального грального бізнесу у Києві.

24 березня стало відомо, що прокурора столиці Юлдашева звільнено з посади за люстрацією.

Генпрокуратура передала провадження щодо прокурора Києва Сергія Юлдашева Житомирській обласній прокуратурі, а щодо колишнього начальника управління прокуратури Віталія Баганця - Полтавській.

Між тим, Олексій Баганець та Щербина фігурують у звіті Міжнародної дорадчої групи при Раді Європи щодо подій на Майдані у лютому 2014 року, презентованому 31 березня у Києві.

Олексій Баганець був адвокатом Юрія Луценка, з 27 лютого 2014 року він припинив адвокатську діяльність і став заступником генпрокурора.

Цю ж посаду він обіймав у 2000-2002 роках, при голові ГПУ Михайлі Потебеньку був причетний до розслідування вбивства Георгія Гонгадзе і відкидав його політичні підвалини.

Ігоря Щербину начальником Головного слідчого управління ГПУ призначив 28 лютого 2014 року в.о. генпрокурора Олег Махніцький. До того Щербина обіймав посаду заступника начальника слідчого управління.

У грудні 2010 року Щербина допитував тоді опозиціонерку Юлію Тимошенко і, за даними "Громадського ТБ", у порушення норм вимагав підписати певні документи у її "газовій справі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:25
У Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураженння 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
12:43
МВС: Жодного випадку контрабанди зброї з України не зафіксовано
12:39
оновлено В Україні вила тривога: у Дніпрі пролунали вибухи
12:30
Росіяни вдарили по Дніпровському району: є поранені, спалахнули пожежі
12:26
СБУ викрила чоловіка, який на шкільному автобусі возив росіян на ротацію з Харківщини
Усі новини...