Захист Савченко: Надії можуть дати 13 років, але є варіанти

Неділя, 21 червня 2015, 21:43

Захист незаконно ув'язненої в РФ українки, нардепа і льотчиці Надії Савченко не вірить у справедливість російського правосуддя, у зв'язку з чим прогнозує винесення підзахисної обвинувального вироку з тривалим терміном ув'язнення.

Про це в ефірі "Подробностей" заявив адвокат Савченко Ілля Новіков.

"Відразу обмовимося - вирок Савченко буде обвинучувальним. І що він буде досить вагомим - думаю, 13 років, а може і більше'', - сказав він.

Адвокат також повідомив, що ні його підзахисну, ні адвокатів можливість оголошення такого вироку не бентежить.

"Ми чудово розуміємо, що не від цієї цифри залежить той реальний термін, коли вона повернеться додому і опиниться на волі", - зазначив Новіков.

Разом з тим, виключаючи варіант виправдання Савченко, Новіков висловив думку, що є варіанти політичного рішення та її обміну.

"Мені і моїм колегам не віриться, що її відпустять просто так - це було б свого роду втратою обличчя для російського керівництва. Тому навіть якщо відбудеться звільнення як результат політичного консенсусу, то оформлено це буде як поступка заради когось чи чогось'', - додав він.

Своє завдання захисники Савченко вбачають у тому, щоб донести до людей, здатних вплинути на дану ситуацію - в першу чергу європейців і американців - що ''ніякого суду - в тому сенсі як це робиться в Європі - у цій справі просто не буде".

Як відомо, Савченко незаконно утримується в російському СІЗО з липня 2014 по сфабрикованій справі про вбивство російських журналістів. Нещодавно їй також було пред'явлено звинувачення в незаконному перетині кордону, хоча, на територію РФ українку доставили насильно.

Московський міський суд продовжив арешт народного депутата від Батьківщини, члена постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Надії Савченко ще на три місяці, до 30 вересня 2015 року.

ЄС звернувся до російської влади з проханням звільнити Надію Савченко, яка вже рік перебуває під арештом в Росії.

У річницю затримання Савченко постійний представник США при ООН Саманта Пауер виступила із закликом до Росії виконати положення мінських угод та звільнити українську льотчицю та інших заручників.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News