Головний обвинувачений у вбивстві Нємцова Дадаєв розповів про алібі

Понеділок, 29 червня 2015, 05:50

Головний обвинувачений у справі про вбивство Бориса Нємцова Заур Дадаєв днями був повторно допитаний в СКР, де виклав слідству абсолютно нову версію подій, що відбувалися в день вбивства.

Про це пише "Комерсант".

Відповідно до неї, 27 лютого Заур Дадаєв знаходився в столичному районі Очаково-Матвіївській, курсуючи між місцевими ресторанами, мечеттю і квартирами земляків, а в центр міста, де було скоєно злочин, взагалі не виїжджав. Алібі ймовірного кілера, за даними захисту, буде підтверджено свідками і результатами білінгу трьох його мобільних телефонів.

За даними "Комерсанта", минулої п'ятниці керівник слідчо-оперативної групи СКР задовольнив клопотання захисту Заура Дадаєва про його повторний допит.

Як пояснив слідчому сам обвинувачений, їх чергова зустріч насправді відбулася з його ініціативи. У своїх перших показаннях, даних 7 березня, Заур Дадаєв, за його словами, "був змушений під тортурами обмовити себе та інших", а тепер хотів би розповісти, "як все було насправді".

Згідно нинішньої версії обвинуваченого, 27 лютого, в день вбивства Бориса Нємцова, він весь час знаходився неподалік від своєї знімною квартири. Прокинувшись близько одинадцятої ранку, вмившись і поснідавши, обвинувачений, за його словами, зустрівся зі своїм приятелем і колишнім товаришем по службі по полку внутрішніх військ "Північний" Русланом Геремеєвим, який живе в сусідньому будинку. Розшукуваний зараз в якості можливого організатора вбивства Руслан Геремеев і обвинувачений у виконанні цього злочину Заур Дадаєв, за словами останнього, разом поїхали в мечеть, розташовану в районі Поклонної гори, де молилися до обіду.

Після цього приятелі, як стверджував Дадаєв, разом відправилися в ресторан, де засиділися допізна. Після цього приятелі, за словами Дадаева, розійшлися по домівках, а ще через деякий час обвинувачений вже один відправився в розташований на початку вулиці ресторан. Однак близько 23 години йому зателефонував на мобільний колишній командир Геремеєв, і застілля довелося перервати. Колишні офіцери "Північного", за словами обвинуваченого, знову зустрілися біля будинку Геремеєва, швидко обговорили якесь "нетелефонне" питання і розійшлися вже до наступного дня.

Відразу ж після допиту, за даними джерел "Комерсанта", слідство провело дві очні ставки свідків з Зауром Дадаєвим. Адвокат Цакаєв відмовився повідомити подробиці цих заходів, а їх результати назвав "суперечливими".

За підозрою у вбивстві Нємцова було затримано четверо осіб. Один із затриманих, Заур Дадаєв, зізнався у вбивстві політика, проте пізніше став стверджувати, що його змусили силою визнати себе винним у вбивстві Нємцова.

Одним із замовників вбивства політика вважають главу Чеченської республіки, Рамзана Кадирова, проте слідство відмовилося допитувати Кадирова у справі про вбивство Нємцова. У той же час дочка Нємцова звинувачує вісьмох російських пропагандистів у смерті батька.

Перед смертю Борис Нємцов працював над доповіддю "Путін.Война" про участь регулярних військ РФ у збройному конфлікті на сході України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування