ПС розповів про кількість жертв внаслідок сутички у Мукачевому

Неділя, 12 липня 2015, 15:32

Внаслідок збройного інциденту у Мукачевому 11 липня двоє активістів "Правого сектора" загинули, 4 дістали поранень.

Про це на прес-конференції у Києві заявив спікер 13-го запасного батальйону "Правого сектора" Олексій Бик.

"За нашою інформацією, з нашого боку 2 загиблих і 4 поранених, 2 з них важко", - сказав він.

За словами Бика, "Правий сектор" не починав вогонь першим. Також він підкреслив, що якби бійці "Правого сектора" стріляли першими, то жертв серед міліції було б значно більше.

Як відомо, вдень 11 липня при в’їзді до Мукачевого було заблоковано дорогу до міста; люди, озброєні автоматичною стрілецькою зброєю, відкрили вогонь в районі Червоної гірки. Повідомлялося про 9 поранених та кількох загиблих, згодом кількість постраждалих зросла до 11. 

Як заявив глава МВС Арсен Аваков, у Мукачевому триває спецоперація із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт.  За даними Авакова, "застосувавши гранатомети, бандити знищили два міліцейських авто, поранили чотири цивільних особи і трьох працівників міліції".  

У "Правом секторі" заявили, що оголошують безстрокову акцію протесту під Адміністрацією президента в центрі Києва

Також у ПС заявили, що  у Мукачевому "бандити "регіонала" Михайла Ланьо ... спробували фізично знищити бійців "Правого сектору": "У цій акції взяли активну участь й бандити в міліцейських погонах, що перебувають на утриманні  Віктора Медведчука". 

За фактом інциденту у Мукачевому прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальні провадження за попередньою правовою кваліфікацією "терористичний акт" (ч.3 ст. 258 КК України) та "створення злочинної організації" (ст. 255 КК України).

Заблоковані бійці ПС заявили, що готові здатися тільки у випадку прямого наказу Дмитра Яроша, а також за умови, що їх відправлять одразу в Київ у СБУ.

Перемовником з представниками "Правого сектору", який був заблокований у Мукачевому після збройного інциденту 11 липня, став нардеп Віктор Балога.

За словами нардепа Мустафи Найєма, конфлікт у Мукачевому пов’язаний із контрабандою цигарок в області, до якої причетні усі учасники сутички.

Українські новини 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування