Рада створила ТСК щодо подій у Мукачевому

Вівторок, 14 липня 2015, 13:41

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію парламенту з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області, який розгорівся 11 липня.

За створення цієї ТСК проголосували 287 депутатів.

Її очолив депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Микола Паламарчук.

Члени комісії: Валерій Пацкан, Андрій Антонищак, Сергій Каплін (БПП), Андрій Тетерук, Антон Геращенко, Валерій Лунченко ("Народний фронт"), Михайло Папієв ("Опозиційний блок") Тарас Пастух, Павло Костенко ("Самопоміч"), Іван Мельничук, Ігор Мосійчук ("Радикальна партія"), Іван Крулько (Батьківщина), Юрій Шаповалов (група "Воля народу"), Дмитро Святаш (група "Відродження").

"Я прошу також завтра внести – народних депутатів п’яти фракцій коаліції долучитися всіх – щодо розслідування злочинів на Майдані. Ми завтра маємо проголосувати першим питанням створення цієї ТСК. І також просив би ТСК, яку щойно створено, Паламарчука, долучити депутатів – якщо вони захочуть – до роботи в цій комісії", - додав спікер Володимир Гройсман.

Як відомо, 11 липня в Мукачевому стався конфлікт за участю бійців "Правого сектора", у якому загинули 2 людини й було поранено чотирьох.

У "Правому секторі" заявляли, що борються з контрабандою на Закарпатті. Нібито їх викликав на переговори місцевий кримінальний авторитет Блюк (депутат Михайло Ланьо),аж раптом там з’явився "невідомий спецназ" - і зчинилася стрілянина.

У ПС також заявляли: "У цій акції взяли активну участь й бандити в міліцейських погонах, що перебувають на утриманні Віктора Медведчука".

За даними народного депутата від БПП Мустафи Найєма, конфлікт пов’язаний із контрабандою цигарок в області.

За даними джерел "Української правди", причиною конфлікту стали, зокрема, непрості стосунки народних депутатів Михайла Ланьо ("Опозиційний блок") та Віктора Балоги (позафракційний).

13 липня відбувся допит Ланьо, який натякав на причетність Балоги до "Правого сектора" на Закарпатті.

14 липня планували допитати Балогу.

Балога заявляв, що конфлікт у Мукачевому виник через боротьбу за право покривати контрабанду між представниками "Правого сектора" та його колишнім соратником Ланьо.

13 липня двох бійців "Правого сектора" затримали працівники СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування