СБУ: проведено понад 40 обшуків у причетних до конфлікту в Мукачевому

Вівторок, 14 липня 2015, 15:31

Служба безпеки України провела вже більше 40 обшуків у представників обох сторін конфлікту в Мукачевому.

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська на брифінгу у вівторок

За її словами, обшуки проводили в усіх сторін конфлікту, як у Мукачевому, так і в Ужгороді, 27 із 40 обшуків провели 13 липня.

Зокрема, під час проведення санкціонованих обшуків у помешканнях осіб, з якими виник конфлікт у "Правого сектора", виявлено та вилучено вогнепальну нарізну та гладкоствольну зброю ручні гранати, бойові набої, дальномір, пристрій нічного бачення тощо.

Гітлянська нагадала, що прокуратура Закарпатської області розслідує два кримінальних провадження щодо подій у Мукачевому за статтями щодо створення злочинного угруповання та вчинення теракту.

Також, за її словами, МВС відкрило два провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю та хуліганства.

"Служба безпеки незалежно від депутатських мандатів, політичних сил та бойових заслуг перед Батьківщиною вживатиме заходи щодо недопущення використання сили та збройних формувань у вирішенні будь-якого роду конфліктів", - заявила речниця СБУ.

Всі фото: СБУ
 
 
 
 

Як відомо, 11 липня в Мукачевому стався конфлікт за участю бійців "Правого сектора", у якому загинули 2 людини й було поранено чотирьох.

У "Правому секторі" заявляли, що борються з контрабандою на Закарпатті. Нібито їх викликав на переговори місцевий кримінальний авторитет Блюк (депутат Михайло Ланьо), аж раптом там з’явився "невідомий спецназ" - і зчинилася стрілянина.

За даними народного депутата від БПП Мустафи Найєма, конфлікт пов’язаний із контрабандою цигарок в області.

За даними джерел "Української правди", причиною конфлікту стали, зокрема, непрості стосунки народних депутатів Михайла Ланьо ("Опозиційний блок") та Віктора Балоги (позафракційний).

13 липня відбувся допит Ланьо, який натякав на причетність Балоги до "Правого сектора" на Закарпатті.

Балога заявляв, що конфлікт у Мукачевому виник через боротьбу за право покривати контрабанду між представниками "Правого сектора" та його колишнім соратником Ланьо.

13 липня двох бійців "Правого сектора" затримали працівники СБУ, ще двоє перебувають у лікарні під охороною.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування