Генпрокуратура оголосила про підозру синові голови Апеляційного суду Києва

Субота, 4 липня 2015, 02:15

Генеральна прокуратура України оголосила про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень синові голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка - Дмитру Чернушенко.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Його підозрюють у кримінальних порушеннях, передбачених ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 4 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України.

"Зараз готуються документи для звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу", - наголошується в повідомленні.

2 липня слідчими ГПУ спільно з працівниками СБУ в порядку ст. 208 КПК України затриманий автор SMS-повідомлень, який є сином голови Апеляційного суду Києва.

Як відомо, Генпрокуратура повідомила про підозру голові Апеляційного суду Києва Антону Чернушенко у скоєнні тяжких кримінальних злочинів.

Пізніше були оприлюднені тексти смс-повідомлень, які отримував голова Київського апеляційного суду Антон Чернушенко з вказівками про необхідний результаті тієї чи іншої справи

Пізніше парламент дав дозвіл на затримання судді. З того моменту місцезнаходження судді невідомо.

3 липня, за клопотанням слідчого Генеральної прокуратури судом надано дозвіл на затримання та доставку в суд судді Апеляційного суду Києва Чернушенка для розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування