Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала диверсійну групу "Кардинала" на Харківщині

Понеділок, 6 липня 2015, 13:11

СБУ затримала на Харківщині диверсійну групу, яку очолював бойовик формування "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Група складалася з трьох осіб, а її керівник воював на боці терористів "ДНР".

20-річний мешканець Харківської області з вересня минулого року добровільно служив у складі одного з незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР", що називали себе "казакамі".

Бойовик на прізвисько "Кардинал" виконував функції розвідника диверсійно-розвідувальної групи, брав участь у бойових діях проти захисників Донецького аеропорту.

 

Після повернення на початку року до Харківської області, зловмисник отримав завдання від бойовиків збирати і передавати розвідувальну інформацію про дислокацію і пересування Збройних сил України, а також вербувати людей для вчинення диверсій на території регіону. Для виконання поставлених завдань, він залучив двох місцевих мешканців.

Крім того, з метою власного збагачення зловмисники намагалися налагодити незаконну торгівлю вогнепальною зброєю та боєприпасами, які мали отримувати від бойовиків "ДНР".

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...