Лавринович хоче повернутися до активної публічної діяльності

Субота, 1 серпня 2015, 05:45

Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що він не виключає свого повернення до активної публічної діяльності.

Про це він заявив в ефірі "112 каналу".

"Рік осмислення і перебування в стані очікування, чим ефективно можна буде зайнятися, можливо, швидше закінчиться, оскільки такі дії сьогодні є мотивом для мене повернутися до активної публічної діяльності ... Я маю на увазі активну публічну діяльність. У якій формі - поки не знаю" , - заявив Лавринович.

Лавринович в 1990 році був призначений членом Центрвиборчкому, 1993-му виконував обов'язки голови ЦВК. З 1994 року кілька разів ставав народним депутатом. З 2002 по 2005 рр. був главою Мін'юсту в уряді Анатолія Кінаха, в 2006-2007рр очолював той же відомство в уряді Віктора Януковича, в 2010-2013 роках був міністром юстиції в уряді Миколи Азарова.

30 липня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення не заарештовувати колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича, обравши йому запобіжний захід у вигляді внесення застави на суму тисячу мінімальних заробітних плат, що становить 1 млн 218 тис. гривень.

Прокуратура готує апеляцію на рішення Печерського райсуду про визначення застави в 1,2 млн гривень Лавриновичу.

ГПУ у своєму клопотанні просила про розмір застави у розмірі 8,6 млн грн.

Перед цим Лавриновичу було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування