Савченко - Путіну: Краще піди у відставку сам

Субота, 22 серпня 2015, 11:13

Українська льотчиця, нардеп Надія Савченко заявила, що повернеться в Україну за всяку ціну, не чекає від майбутнього суду в РФ правосуддя і не написала заповіту, як планувала.

Про це Савченко заявила в інтерв'ю "Фокусу".

Коментуючи питання, чи бачить вона для себе можливість в осяжному майбутньому вийти на свободу і повернутися в Україну і чи готова до компромісів з російською владою, Савченко заявила: "В Україну я повернуся за всяку ціну. А на компроміси з мерзотою я не йду".

При цьому, за словами Савченко, її тривалі голодування на знак протесту проти дій російської влади дали результат, але недостатній.

"Цей метод боротьби дав результат. Я вважаю, що якби я не припинила голодувати, результат був би краще. У майбутньому доведеться діяти радикальніше - голодовування недостатньо", - зазначила вона.

Також Надія повідомила, що написати заповіт, як вона планувала перед етапуванням у Новочеркаськ, вона не змогла - за її словами, в СІЗО їй не дали цього зробити.

Савченко зазначила, що в місці, де її зараз утримують - "краще (ніж у московському та воронезькому СІЗО), тому що ближче до України і люди розуміють українську". Зараз, крім двокатов, вона бачить рідних - 1-2 рази на місяць.

На питання, чого Савченко чекає від майбутнього суду, українка зазначила: "Від цирку можна чекати тільки шоу, а не правосуддя", а якби могла щось сказати президентові РФ Володимиру Путіну, заявила - "Краще піди у відставку сам".

Як відомо, українку Надію Савченко викрали луганські бойовики у червні 2014 року і вивезли до Росії. З того часу її утримують там у в'язницях. Савченко звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів і незаконному перетині кордону з Росією. 

Свою провину Савченко, яка торік стала народним депутатом України, не визнає. Україна вимагає її звільнення.

Захист українки неодноразово наводив докази хибності цих звинувачень. Адвокати українки готують її до того, що вирок російського суду буде обвинувальним - на 25 років, оскільки весь процес - виключно політичний.

13 липня у Генпрокуратурі Росії повідомили про затвердження звинувачувального висновку й спрямування у Донецький міський суд Ростовської області кримінальної справи у відношенні Савченко.

25 липня українку доставили у слідчий ізолятор номер 3 Новочеркаська (Ростовська область).

Ростовський обласний суд розглядав клопотання про зміну територіальної підсудності справи Савченко, однак справу відмовилися передавати до Москви

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування