В ГПУ кажуть, що заяву США про Шокіна неправильно витлумачили

Субота, 26 вересня 2015, 14:05

У Генпрокуратурі кажуть, що посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив про бажання "працювати з генеральним прокурором Шокіним і бачити, що Генпрокуратура очолює боротьбу з корупцією".

Про це заявили у ГПУ, коментуючи поширені у ЗМІ тези з виступу Пайєтта.

"Низка українських ЗМІ поширили окремі тези з виступу посла США в Україні, які були озвучені в Одесі на фінансовому форумі. Звертаємо увагу громадськості та ЗМІ на те, що в поширених повідомленнях була відсутня важлива складова з виступу". 

"Зокрема, він сказав: "Ми хочемо працювати з генеральним прокурором Шокіним і бачити, що Генпрокуратура очолює боротьбу з корупцією". Крім того у своєму виступі посол зазначив: "Ми вже знаємо, що були часи, коли Генпрокуратура не тільки не підтримувала розслідування корупції, а й перешкоджали прокурорам, які працювали над справами з корупції", - підкреслили у ГПУ.

"Пайєтт наголосив на важливості проведення реформи прокуратури відкрито і прозоро, відповідно до законодавства, міжнародних стандартів і за узгодженням з національними, міжнародними зацікавленими сторонами, та підтримуємав роботу нової Антикорупційної комісії, і залучення нових прокурорів", - додали у Генпрокуратурі. 

"Ми хочемо, щоб український народ мав довіру до Генпрокуратури, бачити, що Генпрокуратура, як нова патрульна поліція, оновилася, аби саме служити громадянам України", - сказав Пайєтт, запевнивши, що Україна має всі підстави для успіху у боротьбі з корупцією", - заявили у ГПУ.

Як відомо, раніше посол США в Україні Джеффрі Пайетт, виступаючи в Одесі на фінансовому форумі, заявив: Генеральна прокуратура України відмовляється боротися з внутрішньою корупцією, що підриває реформи, які проводить українська влада.

"Є одна кричуща проблема, яка загрожує всій хорошій роботі, яку проводять регіональні лідери в Одесі, Харкові, Львові, і в інших містах для поліпшення бізнес-клімату. Ця проблема загрожує всьому, що Рада, Кабмін, Нацрада реформ і інші роблять, щоб підштовхнути політичні та економічні реформи. Ця перешкода - відмова Генпрокуратури успішно боротися з внутрішньою корупцією. Замість того щоб підтримувати реформи в Україні і працювати на викорінення корупції, корумповані чиновники в ГПУ роблять гірше, відкрито і агресивно підриваючи реформи", - сказав Пайетт.

"Вони регулярно перешкоджають зусиллям щодо розслідування та кримінального переслідування корумпованих чиновників у Генеральній прокуратурі. Вони залякують і перешкоджають зусиллям тих, хто працює чесно в рамках ініціатив з реформування ГПУ", - додав Пайетт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування