Березюк вважає окупований Донбас злом і закликає його ізолювати

П'ятниця, 4 вересня 2015, 16:43

Лідер фракції "Самопомочі" у Верховній Раді Олег Березюк вважає, що окуповану частину Донбасу потрібно повністю ізолювати.

Про це він заявив у інтерв'ю "Українським новинам".

"Може досить "робити вигляд" і краще назвати речі своїми іменами: це – окупована територія, ми її ізолюємо воєнним, економічним, політичним способами, щоб вона нас не руйнувала, і будуємо країну, бо ми її не зможемо зараз звільнити. А нам пропонують там вибори проводити", – вважає він.

На думку Березюка, легітимізація окупованих територій шляхом виборів привела б до остаточної руйнації політичної системи України.

Він вважає, що "цивілізаційна межа Європи і східної деспотії", яка у 1939 році проходила по ріці Збруч, зараз "перемістилась до ріки Сіверський Донець".

"Сьогодні не можна зробити, як у 1939 році, зруйнувавши цю лінію і поширивши на всю країну локалізоване лише в її частині зло. Сьогодні треба якраз локалізувати", – впевнений Березюк.

Він також вважає, що через два роки на Донбасі "буде така сама кількість людей, як і раніше, але це будуть інші люди, бо ті, хто звідти виїхав уже ніколи не повернуться".

При цьому Березюк вважає, що гуманітарно допомагати цим людям потрібно.

Він також навів приклад Молдови, яка ізолювала проблемне Придністров'я, розвивається далі і незабаром може вступити в Євросоюз.

Як відомо, колишній президент Леонід Кравчук також вважає, що окупований Донбас треба ізолювати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування