Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На окупованій бойовиками Донеччині немає опалення. Звинувачують Курченка

Неділя, 25 жовтня 2015, 10:13

У Донецьку і Макіївці знизився тиск у газовій системі, що призвело до зупинки макіївських котелень та частини - донецьких.

Як заявив "глава адміністрації Донецька" Ігор Мартинов, опалення повернеться в квартири жителів Донецька не раніше, ніж через дві доби, передає онлайн-ресурс бойовиків "ДНР".

"Робиться все, щоб протягом доби, максимум двох, виправити ситуацію і підвищити тиск в системі, що дозволить вийти на штатний рівень роботи систем газопостачання", - заявив Мартинов.

За його словами, основною причиною перебоїв з опаленням в останні дні стала "нездатність виконати зобов'язання з постачання газу приватною компанією на територію "ДНР". 

Також "Новости Донбасса" повідомляють, що немає води в деяких районах окупованого російською армією населеного пункту.

13 жовтня повідомлялося про падіння тиску в магістральному газопроводі, в "ДНР" заявили, що це пов'язано "з діяльністю українського олігарха Сергія Курченко та підконтрольного йому підприємства "Донецькоблгаз".

Як відомо, на території, підконтрольній бойовикам "ДНР", завели "справу" щодо однієї зі структур, афілійованих із бізнесменом Сергієм Курченком.

Сепаратисти заявляють, що підприємство, засновником якого був Курченко, "фактично дублювало діяльність державного концерну".

18 вересня, лідер "ДНР" Олександр Захарченко заборонив Курченку, пов’язаним із ним підприємствам і особам "підприємницьку діяльність" на підконтрольній бойовикам території. Ватажки "ЛНР" вчинили аналогічний крок.

У середині жовтня в окупованому Донецьку близько 600 людей вийшли до будівлі "Донецькоблгазу" з протестом проти дій олігарха Сергія Курченка, звинувачуючи його в саботажі поставок газу в "ДНР". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування