У Сирії загинув російський солдат

Вівторок, 27 жовтня 2015, 11:09

У Сирії загинув 19-річний російський контрактник Вадим Костенко родом з Кубані.

Про це пише РБК з посиланням на активістів групи Conflict Intelligence Team (CIT), а також на родича загиблого.

Повідомлення про загибель Костенка опублікували в соціальних мережах друзі і родичі.

"Перевіряючи інформацію, його профіль, профілі його друзів і родичів, ми знайшли багато підтверджень тому, що він був діючим військовослужбовцям за контрактом. Строкову службу закінчив у червні 2015-го і відразу підписав контракт", – йдеться в повідомленні CIT.

Костенко служив у штурмовому авіаполку 1-ї Гвардійської змішаної авіадивізії 4-ї армії ВПС і ППО. Російські штурмовики Су-25 в Сирії також з цього авіаполку, стверджують активісти CIT. Він був не був пілотом, але займався обслуговуванням техніки на аеродромі.

За інформацією родичів, Костенко загинув 24 жовтня. У свою чергу 23 жовтня видання The Wall Street Journal опублікувало статтю про участь Росії у військовому конфлікті в Сирії, де повідомлялося про першу жертву серед російських військовослужбовців у цій країні. WSJ отримала коментар від джерела в Міноборони РФ, який підтвердив загибель одного військового (ім'я його не було названо в статті), але сказав, що солдат загинув не через бойові дії, а в результаті необережного поводження зі зброєю.

"Якщо уявити, що в результаті необережного поводження з боєзапасом стався трагічний інцидент і постраждало більше одного військовослужбовця, то в той момент Вадим цілком міг бути пораненим і померти вже після публікації статті WSJ", – висувають свою версію подій автори розслідування.

На користь версії про нещасний випадок, на їхню думку, говорять повідомлення сирійських активістів від 23 жовтня про клуби густого диму з боку російської авіабази Хмеймім в Латакії.

Активісти CIT також повідомляють, що серед родичів військових обговорюється слух про ще дев'ятьох загиблих разом з Костенком військових.

У прес-службі Міноборони не змогли оперативно прокоментувати інформацію про загибель солдата.

Один з близьких родичів Костенко підтвердив РБК, що 25 жовтня родині повідомили про загибель контрактника. За словами співрозмовника, спочатку родині у військкоматі сказали, що Костенко повісився. Пізніше з частини повідомили, що солдата знайшли мертвим, не уточнюючи подробиць того, що сталося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...