Нуланд наголосила на неефективності Генпрокуратури у боротьбі з корупцією

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 04:50

Помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд розкритикувала роботу Генпрокуратури у боротьбі з корупцією.

Про це йдеться в заяві Нуланд по Україні перед комітетом у закордонних справах Сенату США.

За словами Нуланд, ще багато важкої роботи належить виконати для викорінення повальної корупції в уряді та суспільстві на всіх рівнях для стабілізації економіки. Необхідно розірвати зв'язок корумпованих держпідприємств з олігархами і реформувати систему правосуддя.

Нуланд назвала основні кроки в цьому напрямку, які ще належить зробити.

У своїй заяві вона наголосила, що як і поліцію, Генеральну прокуратуру необхідно вибудувати заново як установу, яке захищає громадян, а не розколює суспільство. Це означає, що вона (Генпрокуратура) повинна розслідувати й успішно карати корупціонерів, у тому числі серед співробітників самої Генеральної прокуратури.

На її переконання, наново створена Генпрокуратура повинна бути в змозі працювати без політичного чи судового втручання.

І нарешті, Нуланд відзначила, що уряд повинен якомога швидше призначити прокурора НАБУ для того, щоб почати розслідування корупційних злочинів.

Крім того, вона нагадала про реформу системи закупівель та управління доходів у газовому секторі і поділ послуг поряд з реструктуризацією Нафтогазу до червня 2016 року.

Щоб домогтися успіху в якості демократичної, процвітаючої європейської держави, український уряд повинен продовжувати втілювати обіцянки перед своїм народом і зберегти довіру міжнародного співтовариства, йдеться у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...