У ГПУ скаржаться, що депутати тиснуть своїми підписами на Шокіна

Середа, 23 грудня 2015, 15:32

Генеральна прокуратура хоче, щоб нардепи визначили часові рамки збору підписів за відставку генерального прокурора Віктора Шокіна.

Про це на брифінгу заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"Ми просимо наших колег із парламенту все таки встановити певні терміни для збору (підписів). Хай це буде місяць, але збирати підписи всю каденцію парламенту – це, на наш погляд нелогічно, а по-друге, є тиском на адресу генерального прокурора та ГПУ", – зазначив Куценко.

"Звертається генпрокурор щодо зняття недоторканності одного депутата, і бачите – певна фракція відразу підписується", – додав він, натякаючи, ймовірно, на Радикальну партію, яка заново почала збирати загублені підписи проти Шокіна.

Куценко заявив, що збір підписів не зупинить роботу ГПУ, і що ця процедура "не матиме успіху, як і попередня".

За його словами, деякі депутати повідомляють Генпрокуратурі про відкликання своїх підписів. У зв'язку з цим він висловив сумнів, що попередній список з підписами був викрадений.

"Тим паче, звертаю увагу, паралельно зі збором підписів відкликаються навіть загублені чи приховані паном (Єгором) Соболєвим раніше зібрані підписи. Депутати їх відкликають і повідомляють нам, що найближчим часом ще декілька депутатів відкличуть підписи, яких фактично вже немає", – додав Куценко.

Як відомо, Соболєв 11 грудня заявив про викрадення підписів, які він збирав за відставку Шокіна.

У вівторок депутати повторно почали збір підписів.

Раніше Куценко повідомив, що два депутати від Тимошенко відкликали свої підписи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News