Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чверть переселенців не збирається повертатися додому

Понеділок, 7 грудня 2015, 13:16

Кожен четвертий з опитаних внутрішньо-переміщених осіб не збирається повертатися додому на постійне місце проживання впродовж наступних декількох років.

Про це свідчить дослідження, проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), повідомляє "ОстроВ".

"54% опитаних розглядають своє положення як тимчасове, і хотіли б повернутися додому, 26% збираються повертатися додому впродовж цього періоду, а інші поки не визначилися", - прокоментувала результати дослідження науковий співробітник КМІСу Марина Шпікер.

За її словами, переселенці називали основні умови, за яких вони готові повернутися. 

"Половина з опитаних чекає закінчення бойових дій, і приблизно стільки ж прагне, щоб Донбас повернувся під контроль української влади, і приблизно третина сказала, що повернеться, якщо будуть умови для нормального життя", - зазначила Шпікер.

Дослідження проводилося в Слов'янську, Сіверськодонецьку, Бердянську, Нікополі, Чугуєві й Дергачах у жовтні 2015 року.

Соціологи провели 425 напівструктурованих інтерв'ю з переселенцями у Слов'янську, Сіверськодонецьку, Бердянську, Нікополі, Чугуєві й Дергачах, а також 200 телефонних інтерв'ю в містах із населенням до 165 тисяч людей Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької й Харківської областях.

Також одним із компонентом дослідження було 10 глибоких інтерв'ю й фокус-групи з активістами, чиновниками місцевої влади й активними представниками ВПЛ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...