Киянам, які мерзнуть у квартирах, обіцяють перерахувати тариф

Середа, 6 січня 2016, 15:19

Київська адміністрація проведе комісійну перевірку у будинках, де в квартирах +14-15°С, для вирішення проблеми і здійснення перерахунку тарифу за опалення.

Про це повідомляє сайт міської влади.

Відзначається, що температура, на кілька градусів нижча від норми (нормативна температура – 18 градусів) зафіксована у квартирах близько 700 житлових будинків.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, наразі міська влада доручила теплопостачальним підприємствам збільшити температуру теплоносія відповідно до погодних умов.  

А в кожному з "холодних" будинків до 12 січня проведуть комісійне обстеження та встановлять причини недогрівів.

"До складу комісії входитимуть фахівці ПАТ "Київенерго", ТОВ "Єврореконструкція" та житлових організацій. За висновками експертів негайно будуть вжиті технічні заходи та усунуті проблеми", - сказав Пантелеєв.

За словами чиновника, у будинках, які мають теплові лічильники, рішення про збільшення подачі тепла на будинок буде узгоджуватись з мешканцями, оскільки воно призведе до збільшення плати за тепло.

"У будинках, де немає лічильників і відсутня технічна можливість збільшити температурні параметри, буде прийматися рішення про перерахунок оплати послуги", – пообіцяв Пантелеєв.

Він також запевнив, що міська влада здійснюватиме постійний контроль за роботою комісії, та закликав киян активно звертатися до міських контакт-центрів.

У разі проблем з опаленням необхідно звертатись на гарячі лінії "Київенерго": 15-88, а також на міські: 15-51 та 15-57 (з мобільного: 500-15-57).

Як відомо, раніше  кияни скаржилися, що температура у їхніх квартирах не перевищує +15. Попри захмарні рахунки на тепло, мешканці змушені витрачатися ще й на світло, оскільки гріють свої кімнати обігрівачами. 

Українська правда. Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування