Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Сбербанк Росії" подав позов про банкрутство Іслямова – ЗМІ

Понеділок, 1 лютого 2016, 13:42

"Сбербанк Росії" подав в Арбітражний суд Москви два позови про визнання банкрутами кримськотатарського активіста Ленура Іслямова та його дружини на загальну суму 2,2 млрд руб.

Про це повідомляє агентство "Москва" з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

За інформацією співрозмовника, позови від "Сбербанку" до Іслямова та його дружині Ельвіри були подані 28 січня, обидва на однакову суму 1,1 млрд руб.

Як пояснив агентству колишній тимчасовий керівник підконтрольної дружині Іслямова "Квінгруп" Роман Сінченко, позови можуть бути пов'язані з кредитом, виданим банком компанії.

"Кредит був виданий під заставу автомобілів або незнижувального залишку товарів. Під цей кредит як поручителі були залучені сам Іслямов і, судячи з усього, його дружина. З цим пов'язані позови щодо банкрутства – визнати Іслямова банкрутом необхідно для того, щоб стягнути його особисте майно, а це частки в компаніях, не тільки російських, але й закордонних", – сказав Сінченко.

Іслямов є одним з найактивніших борців за повернення Криму до складу України. Зокрема, він був співорганізатором продуктової блокади півострова.

Він знаходиться у федеральному розшуку в Росії.

У понеділок стало відомо про черговий обшук на транспортному підприємстві Іслямова "СімСітіТранс" в Сімферополі.

Крім того, Банк Росії оголосив про відкликання ліцензії у "Джаст Банку", який також належить Іслямову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування