Яценюк: після мого Кабміну олігархів уже немає

П'ятниця, 19 лютого 2016, 17:06

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк переконує, що його уряд суттєво послабив олігархів.

Про це він сказав в інтерв’ю українським телеканалам ввечері у п’ятницю.

За його словами, "після цього Кабміну олігархів не залишилось".

"Що олігархи отримали за останні два роки? Вони не отримали можливості приватизувати жоден об’єкт в Україні, як це було раніше. Ви пригадуєте, як це було раніше: домовилися, олігархічна змова, уже визначена ціна і ти стаєш щасливим власником державної власності", - зазначив він.

"Державні збагачувальні компанії, низка інших індустріальних компаній були в так званій оренді на десятки років, повернуті назад в державну власність. По газу - всі ці вампіри, які сиділи на газових контрактах знищені. Тепер прямі контракти між Україною і ЄС", - похвалився Яценюк.

Він також наголосив, що уряду вдалося підняти податки на "на найбільш олігархічні види бізнесу – руда, газ, нафта".

Яценюк також запевнив, що в уряді немає жодного представника від олігархічних груп.

"В уряді немає жодного представника ні одної бізнес-групи. Вплив олігархів на Кабмін суттєво ослаб. Він існує, це правда, але це не те, що було раніше", - додав він.

"Скажіть, чи задоволені олігархи за останні два роки такою діяльністю уряду? Я скажу, що вони отримали – вони не отримали нічого", - сказав Яценюк.

Як відомо, протягом року було опубліковано кілька розслідувань, які свідчать про те, що Яценюк захищає інтереси Коломойського і Ахметова.

Провал голосування за відставку уряду низка депутатів назвали результатом змови олігархів - Ріната Ахметова, Ігоря Коломойського та Сергія Льовочкіна - з одного боку. І Петра Порошенка та Арсенія Яценюка - з іншого боку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування