Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Турчинова кажуть, що "правок" у стенограмі РНБО не було

Субота, 27 лютого 2016, 15:23

В РНБО заявили, що повідомлення про "правки" у стенограмі щодо воєнного стану від 28 лютого 2014 року є "спекуляціями", які пов'язані "винятково з бажанням їх ініціаторів отримати політичні дивіденди". 

Про це йдеться у заяві РНБО від 27 лютого.

"Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони було надано повну копію стенограми засідання РНБО від 28.02.2014 року. Дата штампу на цьому документі відповідає часу зняття копії. Оригінал стенограми, відповідно до вимог, оформлено і прошито з іншими документами того часу та знаходиться в архіві РНБО", - заявили у Раді нацбезпеки.

"Щодо заяв екс-заступника Генпрокурора М.Голомші та генерала В.Замани про те, що крім Олександра Турчинова вони також підтримали запровадження воєнного стану на засіданні РНБО, повідомляємо наступне: Голомша та Замана ніколи не були членами РНБО після перемоги Майдану та, відповідно, не представляли прокуратуру і Міністерство оборони на засіданні РНБО 28 лютого 2014 року", - заявили в РНБО.

У відомстві уточнили, що позицію ГПУ під час обговорення на засіданні представляв Генпрокурор та член РНБО того часу Олег Махніцький.

При цьому генерал Замана не міг представляти оборонне відомство під час офіційного обговорення питання на засіданні РНБО 28 лютого, оскільки оскільки його представляв Ігор Тенюх, а Замана був призначений уповноваженим ВРУ у справах Міноборони 22 лютого 2014 року та обіймав цю посаду до формування нового Уряду.

"Його повноваження були припинені 27.02.2014 р. після обрання парламентом в. о. міністра оборони Ігоря Тенюха. 28 лютого на посаду начальника Генштабу було призначено Генерал-лейтенанта М.Куцина", - зазначили в РНБО.

Лідери політичних партій, які входили до коаліції, були запрошені на засідання, оскільки "у разі ухвалення РНБО рішення про запровадження воєнного стану його негайно мала схвалити Верховна Рада України, що було б неможливим без підтримки лідерів провідних парламентських партій більшості". 

"Указ про рішення РНБО вийшов 1 березня, що відповідає позиціям, зафіксованим в оприлюдненій стенограмі", - додали в РНБО.

Як відомо, раніше у статті DT.UA повідомлялося, що стенограму засідання РНБО від 28 лютого 2014 року щодо ситуації у Криму, яку оприлюднили на засіданні парламентського комітету з питань нацбезпеки й оборони  22 лютого 2016 року, було подано зі "скороченнями". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...