Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бундестаг: Україна може розраховувати на підтримку Німеччини

Вівторок, 2 лютого 2016, 23:38

Представник делегації німецького Бундестагу, яка прибулав Україну, заявив, що Київ може розраховувати на підтримку Німеччини.

Про це заявив голова Комітету у справах Євросоюзу німецького Бундестагу Гюнтер Кріхбаум в ході зустрічі делегації з президентом Петром Порошенком, передає прес-служба глави української держави.

"Україна може розраховувати на повну підтримку Німеччини", - зазначив Кріхбаум.

Він також запевнив, що санкції відносно Росії залишаться, поки Москва не виконає Мінські домовленості. Представники німецького Бундестагу підтвердили, що санкції "працюють".

Порошенко також підкреслив важливість політики санкцій відносно РФ.

"Санкції - ефективний механізм, який спонукає Росію виконувати Мінські домовленості", - сказав він.

Також під час зустрічі Порошенко позитивно оцінив результати переговорів з Канцлером ФРН Ангелою Меркель в Берліні 1 лютого, які підтвердили спільність бачення сторін щодо імплементації Мінських домовленостей і продовженні санкцій. У цьому контексті президент України наголосив на необхідності збереження єдності Європейського Союзу.

Крім того, в ході зустрічі сторони відзначили важливість продовження Україною курсу реформ.

Порошенко підкреслив важливість запровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України, а також зазначив, що Київ розраховує на солідарність ЄС за проектом "Північний потік-2".

Крім того, Порошенко висловив подяку за пильну увагу Бундестагу до питання мирного врегулювання ситуації на Донбасі і підтримку України у протидії російській агресії, відновленні територіальної цілісності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування