Савченко написала, що почала пити воду не через фальшивий лист

Понеділок, 14 березня 2016, 14:29

Надія Савченко перейшла з сухого голодування на воду не через фальшивий лист нібито від президента України, зараз вона почувається краще.

Льотчиця й народний депутат України, яку незаконно судять у Росії, прокоментувала скандальну ситуацію в листі до людей, який оприлюднили її адвокати.

"Почула тут сьогодні, що за ситуація трапилася із пранкерами навколо мене. Давно так не сміялася! Було б ще веселіше, якби такі жарти були просто, не зі зла", - йдеться в листі.

"Але такі розіграші показують підлість і підступність російської пропутінської політики. Над такими "дитячими забавами" працюють цілі відділи спецслужб РФ", - заявила Савченко.

Лист Савченко щодо витівки пранкерів
Лист Савченко щодо витівки пранкерів

Надія наголошує, що її "на гнилі спокуси не підловити".

"Чому я призупинила суху голодовку, я людям чесно написала. До фальшивих листів це не має ніякого відношення", - заявила ув’язнена.

"А щодо того, щоб визнати провину, то жоден із моїх адвокатів ніколи мені цього не пропонував, вони підтримують мою позицію і поважають мої рішення", - наголосила Савченко.

Вона не збирається відмовлятися від Марка Фейгіна як від свого адвоката: "Він постійно перебуває під тиском і гідно його витримує. Він надійний адвокат, і я йому довіряю", - зазначила Савченко.

"А на дурнуваті розіграші нема чого й увагу звертати. Посміялися і досить! Далі – за роботу до мого звільнення!", - додала вона

У свою чергу, адвокат Микола Полозов після зустрічі з Савченко в СІЗО 14 березня повідомив у Facebook, що її здоров'я "йде на поправку".

"Вона п'є воду, вітамінні суміші, виглядає значно краще, ніж минулого тижня. Температура минулася, зараз 36.1, тиск низький 100/60, але Надя каже: це нормально", - повідомив він.

За словами Полозова, Савченко налаштована рухатися обраним шляхом "звернути гори".

Як відомо, 3 березня розгляд справи Надії Савченко в Рості-на-Дону перенесли на 9 березня, не давши їй виголосити в суді останнє слово, – і українка оголосила сухе голодування, адже до того голодувала на воді з уколами глюкози. При цьому вона заборонила російським медикам втручання:

9 березня російський суд оголосив, що вирок Савченко почнуть оголошувати 21 березня, а резолютивну частину озвучать 22 березня. Тому українка заявила про продовження сухого голодування, що загрожувало її життю.

Паралельно Україною та світом прокотилися акції на підтримку Савченко, з вимогою до РФ звільнити її і з закликом до самої Надії – припинити голодування.

10 березня Савченко припинила сухе голодування і почала пити воду. Вона пояснила, що суд дослухався до її вимог і винесе вирок вже за тиждень, а вона почула біль співгромадян – і до вироку змінює "сухий голод на голод на воді".

Крім цього, адвокати повідомили про лист, який нібито передали від президента України дипломати і в якому містився заклик до Савченко припинити голодування, – але він виявився фейком.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування