Касько: Шокін пообіцяв знищити всіх, хто зазіхнув на його "сім’ю"

Вівторок, 29 березня 2016, 16:18

Генпрокурор Віктор Шокін особисто очолює кримінальне переслідування проти свого екс-заступника Віталія Каська і решти прокурорів і слідчих, які займалися "діамантовою справою".

Про це Касько заявив у своєму блозі на "Українській правді".

За його словами, арештовану квартиру він отримав розпорядженням ГПУ у 2008 році, приватизував у 2014 році та "відобразив у декларації за відповідний рік". У 2015 році Касько успішно пройшов люстраційну перевірку, де під довідкою про законність набуття майна був підпис самого Шокіна.

"Довідка за результатами цієї перевірки була підписана Шокіним особисто", - написав він.

"28 березня із повідомлень у ЗМІ дізнався про накладення суддею Печерського суду Цокол арешту на мою квартиру. З клопотанням про накладення арешту звернувся особисто генпрокурор Шокін, хоча цього не вимагає жодне з положень КПК", - пише Касько.

Він зауважив, що "ніхто із слідчих та прокурорів не захотів виконати його (Шокіна – ред.) незаконний наказ і підписувати такі документи".

Касько зазначає, що наразі ніхто не повідомляв йому про підозру і обвинувальний акт щодо нього не направлявся до суду.  

"Арештувати майно з метою конфіскації без наявності цих двох обставин – порушення закону. За такою логікою Шокіна, конфіскації може підлягати майно будь-якої особи на вибір самого генпрокурора", - написав він.

Касько заявив, що проти нього Шокін зініціював 5 кримінальних проваджень. За його даними, генпрокурор отримав санкції на обшуки у нього та його членів сім’ї, на прослуховування і стеження.

"З часу викриття нами у червні 2015 року корупційної діяльності групи "діамантових прокурорів", які, як виявилось були близьким оточенням Шокіна, останній заявив, що знищить всіх, хто зазіхнув на його "прокурорську сім`ю", - стверджує Касько.

Як відомо, Печерський райсуд Києва своєю ухвалою від 22 березня арештував квартиру екс-заступника Шокіна Віталія Каська на бульварі Дружби народів, 14-16, у Києві.

15 березня у ГПУ задовольнили заяву про відставку Каська. Він заявляв, що вирішив піти через відсторонення від справ "діамантових "прокурорів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...