Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ сподіваються, що ЄС продовжить санкції проти Януковича і Ко

Четвер, 3 березня 2016, 21:41

Європейський Союз продовжить санкції стосовно 16 колишніх високопоставлених чиновників України, рішення про це офіційно буде ухвалено 4 березня.

Про це сказав в. о. генерального прокурора України Юрій Севрук в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"За моєю інформацією, рішення має бути ухвалене 4 березня. Оприлюднять його завтра чи в суботу, не має значення",-  повідомив він.

При цьому Севрук додав: "Рішення вже було кілька разів озвучене. Сподіватимемося, що санкції буде продовжено".

В. о. генпрокурора підтвердив, що йдеться про продовження санкцій стосовно 16 колишніх високопоставлених чиновників України.

Як відомо, 2 березня європейське дипломатичне джерело в Брюсселі повідомило, що Комітет постійних представників країн ЄС на засіданні в середу у Брюсселі погодив продовження дії адресних обмежувальних заходів Євросоюзу стосовно деяких громадян України, яких вважають відповідальними за розтрату державних коштів.

"Тепер це рішення мають розглянути і схвалити міністри держав-членів на засіданні Ради ЄС 4 березня", - уточнив співрозмовник агентства.

За його словами, "за умови затвердження міністрами санкції буде продовжено на 12 місяців".

Нині обмежувальні заходи стосовно осіб, яких в Євросоюзі вважають причетними до розкрадання державних коштів в Україні, поширюються на 17 людей. Вони мали закінчитися 6 березня 2016 року.

До санкційного списку входять колишній президент України Віктор Янукович та його старший син Олександр Янукович. Загиблого молодшого сина українського екс-президента Віктора було виключено з чорного списку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування