Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросуд відкрив справу за позовом "діамантового" Корнійця

Середа, 30 березня 2016, 13:30

Європейський суд з прав людини відкрив провадження за скаргою обвинуваченого в корупції екс-заступника прокурора Київщини Олександра Корнійця щодо його незаконного затримання і арешту.

Про це повідомив сам Корнієць, пишуть Українські новини.

"Всі процесуальні дії відбулися з ігноруванням кримінального процесуального законодавства, Конституції, Міжнародної декларації прав людини та основних свобод ", - повідомив він.

У його скарзі йдеться про 9 порушень.

 
Екс-прокурор Корнієць отримав лист від ЄСПЛ
FACEBOOK кОРНІЙЦЯ

Корнієць також зазначив, що якщо ЄСПЛ визначить його скаргу пріоритетною, то її розглянуть в цьому році, якщо розгляд пройде в звичайному порядку, то часу мине небагато довше.

На його думку, ця справа в ЄСПЛ майже аналогічна справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка проти України.

Як відомо, 21 березня почався судовий розгляд справи "діамантових" прокурорів по суті.

Заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Корнійця звинувачують в отриманні багатомільйонних хабарів.

Справа "діамантових прокурорів" викликала значний резонанс у Генпрокуратурі і суспільстві. Зокрема слідчих і прокурорів, які її вели, почали звільняти з відомства.

Екс-заступник генпрокурора Віктора Шокіна Давид Сакварелідзе заявляє, що Шокін пов’язаний діловими зв’язками з "діамантовими" прокурорами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування