Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фейгін: Кремль намагається змалювати, що ніякого голодування Савченко немає

Неділя, 10 квітня 2016, 15:22
Фейгін: Кремль намагається змалювати, що ніякого голодування Савченко немає

Кремль намагається переконати, що ніякої сухого голодування незаконно засуджена українка Надія Савченко не оголошувала і не дотримується.

Про це 10 квітня в Твіттері заявив один з адвокатів Савченко Марк Фейгін.

"Як працює в останні дні кремлівська пропаганда: по-перше, Кремль намагається переконати, що ніякої сухого голодування у Савченко немає. Мовляв, це "дієта", маніпуляції громадською думкою і т.і. По-друге, через голосні і закулісні джерела вкидається інфа, що не треба шуміти, скоро все вирішимо. Ось і чотирьох скоро відпустимо", - зазначив він.

За словами адвоката, крім того Кремль "зображує готовність йти на поступки з обміну (Савченко), хоча публічно не раз говорив протилежне".

"Подивіться, що говорить Пєсков. ... Не дивлячись на те, що Савченко відпустять, параметри договору ще будуть узгоджуватися. І "розвод" публіки для Кремля важлива частина цієї угоди", - додав Фейгін.

Напередодні, 9 квітня, Віра Савченко повідомляла, що її сестра Надія не підходить до умивальника й душу, щоб її не звинуватили в тому, що вона п’є воду.

Сестра льотчиці закликала українську владу діяти активніше для звільнення Надії Савченко.

Ще раз для нєвєрующіх:Надя на С У Х І Й голодовці, 4-ий день! Ч Е Т В Е Р Т И Й... (попередньо, перед вироком вона трим...

Posted by Vira Savchenko on Saturday, April 9, 2016

Разом з тим адвокат Савченко Микола Полозов заявив напередодні, що ні у кого немає достовірних відомостей про стан здоров'я Савченко.

"До початку сухого голодування ніхто не проводив медичного обстеження стану її організму. Ніхто не може сказати скільки вона зможе витримати. У СІЗО-3 немає тюремної лікарні, якщо погіршення здоров'я відбудеться раптово, оперативно допомогти їй ніхто не надасть", - заявив Полозов.

"Українських лікарів до Надії не допустили. Немає ніякої інформації, на якій стадії переговори про допуск до неї німецьких лікарів. Російських медиків сама Надія відмовилася допускати до себе, про що письмово повідомила керівництво СІЗО", - додав він.

Також Полозов підкреслив, що "будь-які розмови про видачу чи обміні Савченко зараз нічим і ніяк не підтверджуються".

"Єдиною людиною в Росії, яка здатна прийняти рішення про її подальшу долю є президент Путін. Він мовчить. Все інше - чутки, здогади і спекуляції", - заявив адвокат.

Полозов додав, що 11 квітня вилетить до Ростова-на-Дону і побачить її, якщо йому не перешкодять і Савченко ще буде в СІЗО-3.

"Зараз же необхідно зосередити зусилля на допуск до неї незалежних лікарів, які зможуть обстежити її. Інакше, поки політики намагаються домовитися, ми її втратимо", - підсумував адвокат.

Як відомо, раніше адвокат Савченко Ілля Новиков повідомив, що Надія вважає, що зможе протриматися ще мінімум 4 дні без їжі і води.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років ув’язнення 22 березня, звинувативши, зокрема, у вбивстві російських журналістів на Донбасі. Надія Савченко звинувачення відкидає.

Від 6 квітня вона оголосила сухе голодування з вимогою повернути її до України.

Російська влада заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...