Адвокатам Савченко відмовили у приміщенні для прес-конференції

П'ятниця, 15 квітня 2016, 12:21

Московський музей і культурний центр імені Сахарова відмовився надати приміщення для прес-конференції захисту незаконно засудженої в Росії українки Надії Савченко, побоюючись антиросійського мітингу.

Про це повідомляє в п'ятницю адвокат української льотчиці і депутата Марк Фейгін у своєму Facebook.

"Я попросив Сахаровський центр в Москві надати мені для проведення громадської та правозахисної конференції "САВЧЕНКО" приміщення на 26 квітня. Центр відмовив у проведенні заходу. Кажуть, у мітинг все виллється проукраїнський", - пише він.

За словами адвоката, він також отримав багато коментарів з цього приводу:

"... Багато дуже поважних людей звідси і з-за кордону написали мені зі здивованим виразом: типу, не може бути! Та запросто".

Також Фейгін привів "найсоковитіший абзац з відповіді правління СЦ".

 
скрін-шот

У той же час інший адвокат Микола Полозов повідомляє, що сестрі Надії Савченко Вірі як і раніше не дозволяють зустрітися з нею.

Як відомо, Савченко, яка оголосила сухе голодування після вступу в силу вироку, відмовляється від обстежень російських лікарів.

14 квітня адвокати українки підкреслювали серйозність ситуації:

"Із завтрашнього дня вона відмовляється від аналізів і обстежень російських лікарів, буде продовжувати сухе голодування без динамічного спостереження. З урахуванням стану її здоров'я, у неї є чотири, максимум п'ять днів", - заявив він.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування