Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вірі Савченко повернули паспорт

Четвер, 28 квітня 2016, 10:28

Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що сестрі української льотчиці Надії Савченко Вірі повернули паспорт, який у неї забрали, коли затримували під час спроби виїхати з Росії.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

"Віра Савченко відпочиває в безпеці на території нашого Генконсульства в Ростові-на-Дону. Її паспорт при ній. Консулу вдалося його забрати у росіян", - зазначив Кулеба.

"Новина друга: Віра дійсно оголошена у федеральний розшук за образу судді в Чечні (це коли там було судилище над Карпюком і Клихом), а тому ми можемо у найближчі дні або добитися її повернення до України (гарно), або отримати свого Ассанжа на території власного дипломатичного представництва (негарно)", - додав він.

Як відомо, 22 березня, Донецький міський суд Ростовської області засудив Надію Савченко до 22 років в'язниці.

Сестра української льотчиці Віра Савченко у середу повідомила, що ув'язненій дали на заповнення папери, які нібито потрібні для підготовки екстрадиції в Україну.

Увечері 27 квітня адвокат Ілля Новіков повідомив, що Віру Савченко не випускають з РФ. Її намагалися затримати на КПП "Черткове", забрали паспорт, але вона закрилася в автомобілі з дипломатичними номерами.

Згодом українські консули забрали Віру Савченко з КПП й повезли в Ростов-на-Дону.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...