Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко обіцяє заборонити російські антиукраїнські книжки

Понеділок, 4 квітня 2016, 11:28
Міністерство культури України ініціює законодавчі зміни, які дозволять арештовувати на кордоні російські книжки антиукраїнського змісту і накладати санкції на видавництва, які їх виготовляють.

Про це повідомив міністр культури В’ячеслав Кириленко, якого цитує "Радіо "Свобода", передає Українська правда.Життя.

"Коли з’являється повідомлення про те, що через кордон проходить книга російського виробництва, у якій розпалювання національної ворожнечі, невизнання суверенітету чи територіальної цілісності України, така продукція за повідомленням Держкомтелерадіо заарештовується, на видавництво накладаються санкції, і таке видавництво вже не зможе надалі поширювати свою продукцію в Україні", – повідомив він.

"Приблизно відомий перелік російських видавництв, які друкують антиукраїнську пропагандистську літературу і намагаються її довезти навіть до полиць книжкових магазинів", – додав міністр.

За словами Кириленка, міністерство внесе до парламенту законодавчі пропозиції, які дадуть такі повноваження Держтелерадіо, митниці, СБУ й іншим органам влади.

"Проекти рішень уже готові, проведемо одне обговорення і будемо виходити на внесення вам пропозицій", – сказав міністр.

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк дав доручення Кабміну розглянути пропозицію депутата від "Народного фронту" Остапа Семерака щодо заборони ввезення російської друкованої продукції до України. Мета – запобігання російській пропаганді.

Переважна більшість українських видавців констатували неготовність вітчизняного книжкового ринку до заборони, заявляючи, що по-перше, після цього кроку Україна втратить наукову літературу, а по-друге, видавництва, які лобіюють пропозицію, все одно заповнять ринок російською літературою. Просто її видаватимуть в Україні, а за право на передрук платитимуть Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування